Josien Verbaan en Rob Martijn, sinds 1998 gezamenlijk eigenaar van “Inísh”, een sloepgetuigde Victoire 1044.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Tot 2010 ligplaats in de grashaven, daarna zeven jaar lang de wereld omzeild, en na onze terugkomst vorig jaar augustus ligplaats in de gezellige Karperskuyl. Dat ook vanwege Robs 20-jarig lidmaatschap van Shantymen Kaap Hoorn.
Rob is afkomstig van de Utrechtse heuvelrug en hoewel het enige buitenwater in het dorpje Doorn bestond uit de slotgracht van het kasteel, trok hij ook toen al naar water en bootjes. Beroepskeuze derhalve: naar zee. Dat werd een studie Weg- en Waterbouwkunde en het beroep van uitvoerder bij baggerbedrijf Boskalis, inclusief een woonark aan de Vinkeveense plassen.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Dus moest er een zeilbootje komen. Later werd dat een iets groter bootje en iets ruimer water, uitmondend in bovenbeschreven wereldomzeiling met Inísh. Het beroep werd projectleider en later afdelingshoofd bij Rijkswaterstaat.
30 jaar geleden verliefd geworden op veeverloskundige en sportleidster Josien uit Jutphaas. Die liefde werd beantwoord en sinds 25 jaar wonen we samen in de Melknapsteeg vlak achter Hoofdtoren en Kleine Café aan de haven in Hoorn (scheelt één letter met Doorn). Ook Robs liefde voor varen werd gelukkig gedeeld, zodat we sindsdien gezamenlijk veel van onze vrije tijd op en aan het water besteden, eerst nog langs de Hollandse kusten, later steeds ruimer sop op.
Zie voor onze omzwervingen onze site: http://sites.google.com/site/crewinish
We verheugen ons op het lidmaatschap van de Karperskuyl.