Op donderdag 25 juli 2019 besloot de gemeente Hoorn de Otto´s brug te sluiten nadat was gebleken dat sinds de renovatie in het voorjaar één van vier funderingspalen mist.

Afgelopen dagen is intensief met aannemer Ploegam overlegd over de oorzaak en oplossing voor het funderingsprobleem, zo meldt de gemeente. “Deze gesprekken verlopen in een goede en constructieve sfeer. Deze week gaan constructeurs van Ploegam bij de brug een totaalopname doen en scenario´s uitwerken.”

De gemeente Hoorn zegt het te waarderen dat de aannemer ondanks de bouwvakantie een projectteam heeft samengesteld om gezamenlijk te werken aan een snelle oplossing. “Volgende week volgt dan een keuze voor een permanente oplossing die verantwoord, veilig en duurzaam is.”

De gemeente kreeg eerder complimenten voor de snelle ingreep om de brug af te sluiten, nadat een extern bruggeninspectie bedrijf het ontbreken van de vierde funderingspaal bij Otto’s brug vaststelde. Daarmee was de veiligheid gediend, zo wordt alom vastgesteld.